16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:07, 17 юни 20201min

Ново огнище на заразени от Covid-19 в Гърция, близо до границата с България

ksanti

Ново огнище на заразени от коронавирус беше регистрирано в гръцка община до Ксанти в близост до границата с България.

След извънредно заседание на щаба за контрол по разпространение на вируса и Министерството за защита на гражданите, властите въведоха извънредни мерки в община Ясму област Родопи, която се намира в близост до границата с България. Под пълна карантина е село Агиасму, след регистрирани нови 5 случая на заразени от Covid-19. В съседно село Ахино има 11 случая на заразени. Трима починаха за 24 часа.

Въведе се забрана за влизане и излизане от селото ,както и вечерен час от 21 часа до 7 сутринта. Носенето на маски е задължително от жителите. Служители на общината ще снабдяват с храна и лекарства хората под карантина. Засега въведените извънредни мерки са за седем дни.

В рамките на седмица на летището в Атина са взети от пристигащите туристи над 7800 проби, от които само 4 са положителни, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Под пълна проверка за спазване на предпазните мерки и дистанция са всички хотели и плажни ивици в Гърция.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!