29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:26, 12 юни 20201min

140 семейства от кварталите „Луковица“ и „Пирин“ получиха пакети с хранителни продукти

romakt_1

Пещера. 140 семейства от кварталите „Луковица“ и „Пирин“ получиха пакети с хранителни продукти. Припомняме, че кметът на Община Пещера Йордан Младенов подписа Споразумение за отпускане на безвъзмездна финансова помощ в размер на 5 200 лева, предоставени от Съвета на Европа по Програма РОМАКТ за борба с последиците от пандемията COVID-19.

В акцията са включени 140 семейства , които не са обхванати от други програми и инициативи за подкрепа, уточни зам.- кметът на Общината Елена Рядкова. Със субсидията Община Пещера осигури основни хранителни пакети, почистващи продукти и перилни препарати за жилищни помещения.

Пакетът предоставен на крайно нуждаещите се от двата ромски квартала включват : олио, леща, консерви, брашно, захар, прах за пране, сапун, дезинфектант и лични предпазни средства, уточни Рядкова. По време на акцията беше осигурена личната безопасност на здравните и образователни медиатори и доброволците, които доставяха пакетите. 

Акцията на Община Пещера е противодействие срещу социално-икономическата криза в двата квартала и цели да помогне за посрещане на най- належащите нужди на маргинализираните общности в града.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!