27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:50, 10 юни 20201min

Решено: 9% ДДС за ресторанти, книги, бебешки храни и памперси

narodno sabranie

Данъкът върху добавената стойност за ресторанти, книги, учебници, бебешки храни и санитарни материали се намалява от 20% на 9%. Това решиха депутатите, след като приеха на второ четене в зала промените в Закона за ДДС, съобщава БНР.

Включването на бебешките храни е предложение на ДПС, в предложението са включени адаптирани бебешки млека и прахообразни каши, зеленчукови,плодови, както и смесени хомогенизирани пюрета от месо, риба, зеленчуци, плодове или ядки до 250 гр. Включени са и бебешките пелени.

Намалената ставка ще важи до 31 декември 2021 г., тъй като е антикризисна мярка. Виното, бирата и алкохолът, сервирани в ресторантите и предоставяни като част от кетъринг услуга, ще продължат да бъдат облагани с 20% ДДС ставка.

За ресторантьорите осигурителният праг за кадри без специални квалификация е 610 лв., за висококвалифицираните – се повишава на 800 лв., записаха още депутатите.

Подкрепено беше и предложението на Валери Симеонов за ваучери от 210 лв. за туристически услуги за лекари и санитарни инспектори, които са били на първа линия в борбата с коронавируса.

Източник : / : https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!