01 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:40, 5 юни 20201min

Какво ще се промени за ресторантьорите след намаленото ДДС?

vino

Промените в закона за ДДС минаха на второ четене в Бюджетната комисия. Бира и вино по ресторантите обаче няма да се облагат с 9%, информират в „Здравей, България“ по NOVA.

Ресторантите и кетъринг услугите ще могат да ползват за 60 на сто от оборота си това ДДС, а нощните барове, клубове и дискотеки ще могат да го ползват за 25 до 30 на сто. Ще се опитаме във времето да добавим вино или бира към мярката с 9% ДДС, за да може и нощните клубове да стигнат 40%, което ще е много добре за всички“, казва Алибегов.

Той допълни, че са предложили минималният осигурителен праг за служители в заведения да бъде 800 лв. Изключение е клас номер 9 – който е за пиколо, камериерки, почистващ персонал – те ще останат с минимален осигурителен праг от 610 лв.

Ричард Алибегов коментира и как ще се отразят новите ставки за ДДС-то в оборотите.

„Има си органи, които ще следят за нарушения“, каза председателят на Българската асоциацията на заведенията.

Източник : / https://www.vesti.bg/


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!