13 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:31, 31 май 20202min

Мариян Христев : Показахме, че сме единни и МОЖЕМ

1

Пещера. „Показахме, че сме единни и МОЖЕМ. Благодарим на всички, които се включиха в инициативата, благодарение на ВАС 5000 бр. (балканки, сивени) плуват свободно. Лесната задача мина, сега е ред на опазването, за да може тези прекрасни риби да просъществуват и да им се радваме като трофей!!!“, написа в социалната мрежа Мариян Христев.

За Peshteraprim Мариян каза, че рибите са взети от развъдника в „Тошков Чарк“. „Идеята е моя и на Николай Христов. Не мога да кажа къде сме ги пуснали, поради причината, че докато израстат ще бъдат унищожени“, сподели инициаторът на благородната мисия.

Кой осигури сумата от 600 лева за закупуване на рибите ?

„Аз и Николай сме организатори инициативата. Парите са събрани от наши доверени приятели и риболовци, които искат да облагородят реката/водоема. Рибата е пусната в района на общината“, уточни Мариян.

„Ще се опитам да обясня в няколко прости изречения. Правим го защото риболова е един уникален спорт, който изгражда най – вече МЛАДИТЕ. Възпитава ги, дава им възможност да общуват с природата и да оценят тези “ малки“ неща, които са безценни. Срамота е да живеем в Родопите в развит град, в който има богатство от реки и язовири и да не полагаме грижи за тях. Балканката е една уникална риба във всичките си аспекти, даваме възможност един – водоем-река, б.р / Мариян не желае да уточни мястото, където са пуснати малките рибки / да бъде облагороден с нея и да представлява бъдеща популация, от малки и евентуално от прилични екзепляри“, написа нашия съгражданин.

“ Използвайте снимките, но като правите публикацията ще съм благодарен да не пише само моето име, не е нужно другите имена да се пишат, просто да се благодари на всички, тъй като имената са много…….. Примерно “ благодарим на всички, които се включиха“, завърши Мариян.

А ние, наистина да благодарим на всички! Защото всички Те не са търсили евтина популярност и медийно отразяване, просто ни показаха, че при желание могат да се натворят куп добри дела.

Браво !

 

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!