30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков20:04, 27 май 20201min

Пациентите с усложнения от коронавирусна инфекция ще се изпращат в „Пълмед“ или „Уни Хоспитал“

virus

Пазарджик. Усложнените пациенти с COVID инфекция от Пазарджик ще бъдат приемани в УМБАЛ“ Пълмед“- Пловдив и МБАЛ „Уни Хоспитал“ -Панагюрище. Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев и Областният кризисен щаб благодарят на областния управител на Пловдив Дани Каназирева и на колегите си от област Пловдив за разбирането и подкрепата.

На  заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19 в област Пазарджик, изпълнителният директор на МБАЛ Пазарджик д-р Красимир Темнилов, отправи апел към Областния управител и членовете на Щаба за осигуряване на спешен прием на пациенти с коронавирус, нуждаещи се от активна дихателна реанимация. Спешната мярка се налага поради продължаващата карантина на медицинския персонал от ОАИЛ на МБАЛ- Пазарджик до 6 юни. Лечебното заведение продължава да обслужва и всички други спешни пациенти от областта след ПТП, пациенти в коматозни състояния, хирургия и травматология, въпреки ограничения персонал в ОАИЛ.

След изпратеното писмо на областния управител на Пазарджик Стефан Мирев до областния управител на Пловдив Дани Каназирева, последва и светкавичната реакция от страна на Областния щаб в Пловдив. Усложнени пациенти с COVID инфекция от Пазарджик ще бъдат приемани в УМБАЛ „Пълмед“- Пловдив до 14 юни. Готовност за спешен прием на тежко болни пациенти с коронавирус имат и медиците от МБАЛ „Уни Хоспитал“ в  Панагюрище.

Общият брой на заразените пациенти с COVID-19 в област Пазарджик  е 116. Хоспитализирани пациенти са 21 те са настанени в МБАЛ- Пазарджик и МБАЛ „Здраве“, на домашно лечение са 48, а оздравелите са 37.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!