29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:36, 27 май 20201min

Ангиографската лаборатория вече разполага с модерна апаратура за морфологична и функционална диагностика

lekar

Пазарджик. Ръководството на МБАЛ- Пазарджик закупи за нуждите на Ангиографската лаборатория апаратура, която дава възможност за морфологична диагностика на коронарните артерии чрез вътресъдов ултразвук (IVUS, intravascular ultrasound) и функционална оценка чрез измерване на FFR (Fractional Flow Reserve) и IFR (Instantaneous Wave-Free Ratio).DSC 0085-1

Според ръководителя на Ангиографска лаборатория д-р Владимир Иванов това е една възможност за гражданите на цялата област за една по-точна диагностика при извършването на инвазивните процедури.

DSC 0089„Тази техника ни дава най- правилната преценка кога е необходима коронарна интервенция, балонна дилатация с поставянето на стент.
Това дава на нас и на нашите пациенти по-голяма сигурност, дали е необходимо да се имплантира стент (малка метална тръбичка)“, обясни д-р Иванов.

Д-р Владимир Иванов споделя, че в Германия, където завършва медицинското си образование, взема специалност по кардиология и защитава научна степен „доктор по медицина“, тези диагностични методи са неизменна част от работата в една модерна катетеризационна лаборатория. Той има богат опит в работата с IVUS, FFR, IFR, преминавайки курсове в Германия и работейки в клиниката по кардиология към УМБАЛ „Александровска“, след като се завръща в България.

DSC 0146-1DSC 0149-1


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!