03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков21:19, 22 май 20203min

#Мисиятаевъзможна продължава и в други общини!

pomoshti

Пещера. Предвид честите благотворителни кампании , проведени през месеците април и май в гр. Пещера, които бяха осъществени, благодарение на дарители от чужбина, местен бизнес и доброволци, които осъществиха доставянето и раздаването на хранителни продукти на крайно нуждаещи се лица и семейства, за справяне и борба с последиците от пандемията COVID19!
Екипът на сдружение „Слънце за всеки“, взе решение, да бъдат пренасочени даренията от хранителни и хигиенни продукти към други общини и населени места ,в които има семейства живеещи в крайна бедност! Решението на организацията е съгласувано и подкрепено от дарителя- Фонд „Обединени срещу COVID-19“. Решението на организацията е взето въз основа и на предстояща кампания, която ще се осъществи в рамките на месец юни от община Пещера,която подписа Споразумение за отпускане на безвъзмездна финансова помощ 5 200лв. лв. от Съвета на Европа по програма РОМАКТ,за борба с последиците от пандемията COVID19 в маргинализираните общности. Ще бъдат обхванати 140 семейства, жители на кварталите „Пирин“ и „Луковица“ в гр.Пещера.
След проведени консултации и съгласувания с кметове на общини и кметове на кметства,екипът на организацията ,пренасочва даренията на Фонд „Обединени срещу COVID-19“,които ще бъдат доставени хранителни,хигиенни продукти и маски в общините Брацигово и Самоков.

Чрез здравните медиатори и Местните активни групи ,ще се осъществи разпределянето и доставянето 80 броя пакети с хранителни и хигиенни продукти на нуждаещите се ромски семейства се в с.Ковачевци-община Самоков,60 броя пакети ще бъдат доставени на община Брацигово ,които ще бъдат разпределени по 30 бр.пакети в ромската махала в гр.Брацигово и 30 пакети в ромската махала в с.Исперихово.Общо 140 броя пакети с продукти,ще бъдат доставени от организацията в населените места!
Вече са доставени хранителните и хигиенни продукти за 120 броя пакети в квартал “Луковица“,които ще бъда пакетирани и раздадени от доброволците. До края на седмицата ще бъдат раздадени 80 броя пакети, за крайно нуждаещи се в квартал „Пирин“ и 80 броя пакети за града. Общо 420 пакети с продукти ще бъдат разпределени и раздадени в рамките на кампанията на организацията!
При нужда от доставка на адрес на нуждаещи се ! Пишете ни на лично съобщение на страницата на организацията или ни се обадете на телефон 0894677708 и 0890151510
Благодарим на Фондация „Америка за България“, Български дарителски форум, Американска търговска камара в България и Посолството на САЩ в София.

Сдружение „Слънце за всеки“-Пещера 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!