18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков20:49, 22 май 20201min

Интензивно отделение получи апарат за дезинфекция „Exterminator 2020”

mbal pazardzhik

Пазарджик. Апарат „Exterminator 2020” за Отделението по анестезиология и интензивно лечение беше закупен от ръководството на МБАЛ-Пазарджик. Целта е да се подкрепят усилията на медиците в борбата с овладяването на заразяването с COVID-19.

Автоматизираният преместваем уред за UVC дезинфекция  е производство на българската фирма „ИКИС СЛ“ и е съвместна разработка с Philips. Този апарат може да дезинфекцира въздуха и осветените повърхности за кратко време в големи помещения до 450м²., като средният цикъл за дезинфекция с „Exterminator 2020“ е 10 минути, в зависимост от големината на помещението. Апаратът работи с 254nm дължина на вълната, която не отделя озон благодарение на сертифицираните Philips UV-C източници. Когато сензорите засекат движение в помещението, уредът автоматично спира дезинфекционния процес и незабавно се изключва, обясни представителят на фирмата Теодор Чипев , който направи демонстрацията пред медиците.

DSC 0183Благодарим на ръководството на МБАЛ-Пазарджик за бързата реакция, за да бъде закупен поискания от началника на отделението мобилен апарат за качествена дезинфекция.Той ще бъде от голяма полза, защото чрез него може да бъде дезинфекцирана всяка стая спрямо пациентите в нея. За много кратко време може да се дезинфекцират много помещения, а цялото отделение, обработено за 24 часа, заяви анестезиологът д-р Иван Харизанов.
Методът на UV дезинфекцията, който прилага апаратът е с минимално участие на човешки фактор, без „докосване“, ниски експлоатационни разходи и не замърсява околната среда. Очаква се апаратът да има важно приложение и значение в настоящата ситуация и ще остане и добра практика, защото е съвременен начин за справяне с вътреболничните инфекции.
„Exterminator 2020“ е професионален подвижен автоматизиран уред за UV-C дезинфекция на повърхности и въздух, който унищожава 99,9% от наличните микроорганизми.

DSC 0186


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!