29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:20, 21 май 20201min

Иванка Павлова : На 23 май в 21.00 часа от балконите на жилищата да се чуе ръкопляскане в чест на българския учител!

иванка павлова

Пещера.  Уважаеми   съграждани,

Месец май традиционно е изпъстрен с празници, които повдигат  духа ни и ни дават още  по – силно упование в ценността на труда и родолюбието, храбростта и победата над злото, но най – вече в просветата, която ни дава обичта към всичко, оставено ни в наследство от нашите предци!

И ето отново е 24 май – най – българският ден и най – светлият празник на българската просвета и култура, на величието на българския дух, на силата на славянската писменост и българското слово, превели ни през вековете като нация!

Нека се поздравим с празника на буквите и се преклоним пред святото и велико дело на  – сътворението на славянската азбука и паметта на славянските първоучители – светите равноапостоли Кирил и Методий!

Дълбок поклон и пред българските учители!

В продължилата вече повече от два месеца извънредна обстановка учителите със своята всеотдайност и опит осъществиха нещо немислимо до скоро – за броени дни цялата образователна система се пренастрои от работа в присъствен режим към работа от разстояние и в електронна среда. Останали извън „горещите новини”, рядко оценявани за усиления труд – често много повече от осем часа на ден – българските учители реално също бяха  на първа линия в тази сложна обстановка.

Във времето, което всички ние почитаме като празник на културата, на писмеността, на знанието и на ученето, нека отдадем  почит на българският учител  и  в навечерието на празника на Светите братя Кирил и Методий, на 23 май в девет часа вечерта от балконите на жилищата да се чуе ръкопляскане в чест на българския учител!

Иванка Николова Павлова – Председател на Общински координационен съвет на  Синдикат на българските учители

град Пещера


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!