20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:51, 18 май 20201min

Дните на матурите ще са учебни за останалите ученици

uchenici

Дните на матурите и НВО – 1, 3, 15 и 17 юни, ще са учебни за всички останали ученици. Учителите, които не са квестори, ще преподават на класовете си както обичайно в учебен ден с дистанционна организация. За учениците тези дни ще бъдат частично учебни поради участието на учителите в изпитния процес.

Образователната система се готви за предстоящите матури, като училищата ще трябва да направят огромни разходи от бюджетите си за обезпечаване на безопасна среда. Разходите включват дезинфектанти, термометри за дистанционно измерване, шлемове за квестори, персонал и директор, и много други. Зрелостниците с установени симптоми на входа на образователната институция ще бъдат връщани.

Най-вероятно детските градини и ясли ще заработят по-рано от 1 юни при стриктна организация и отговорно отношение от родителите на децата.

Синдикат „Образование“ приветства тестов мониторинг на просветните работници във връзка със започването на физически образователни дейности. МОН и общините отправят апел към родителите, които имат възможност да продължат да се грижат за децата си, за осигуряване на разреден режим в групите.

Рестартът на детските градини безспорно ще носи риск, съизмерим с останалите грипни епидемии. Затова МОН апелира: посещението на ДГ след отварянето им не е задължително; опасността от заразяване и епидемията далеч не са отминали. Ако можете, задръжте децата си у дома; няма правила и мерки, които могат да се приложат и да ви гарантират, че детето Ви няма да се зарази; следва да декларирате, че детето не е болно (няма да се търсят изследвания); ако можете, не водете децата с обществен транспорт.

Учителите, които определят себе си в рискова категория, не започват веднага, а изчакват обявяването на края на пандемията.

Във връзка с края на платения отпуск на работещите педагогически специалисти в детски градини, Синдикат „Образование“ заявява, че няма да допусне уволнение на детски учители или тяхното излизане в неплатен отпуск.
Източник : / https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!