30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:51, 15 май 20201min

Изписаха още четирима пациенти, излекувани от COVID-19

lekarstva

Пазарджик. Четирима пациенти с потвърдена диагноза COVID-19 са изписани от Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик. Това са две жени, съответно на 70 и 72-години и 59-годишен мъж от гр. Пазарджик, както и 21-годишен мъж от с. Кръстава.

Трима от тях са с тежки придружаващи заболявания, част от които декомпенсирали. Ковид заболяването при двама от тях протече като средно тежка форма – с развитие на двустранна пневмония, а при един – като тежка форма – и с прояви на дихателна недостатъчност. При младия мъж състоянието беше стабилно по време на престоя в ковид сектора. И четиримата са изписани с един отрицателен PCR тест, съобщи началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева.
Тази сутрин е починал 89-годишен мъж със сърдечно страдание, бъбречна недостатъчност и когнитивни нарушения. При него на пети май се установява положителна проба за коронавирус. Той е преместен в Инфекциозно отделение от ОАИЛ.
В Инфекциозно отделение на лечение остават 6 пациенти с потвърдена диагноза COVID-19. При трима заболявянето протича като тежка форма, останалите са в стабилно общо състояние. 4-ма са болните, съмнителни за заразяване с новия коронавирус, настанени с клинични прояви в Инфекциозно отделение. Двама от тях са контактни на вече потвърдени случаи.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!