26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:11, 11 май 20201min

Младенов : Продължаваме напред със съзнанието, че библиотечното дело и съхранение на познанието са важна и неизменна част от живота ни

yordan mladenov

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

11 май е ден, в който почитаме равноапостолите Кирил и Методий така, както го е направил преди 123 г. в Пещера Щастливеца, и отбелязваме професионалния празник на библиотекарите. Библиотечната гилдия в Пещера, Радилово и К. Димитриево води началото си от стародавни времена. Нека в този ден отдадем дължимото внимание и почит на  поколенията вложили енергия и плам в тази професия. И да поздравим настоящите будители с празника.

Днес вие сте носители на най-добрите традиции на българското библиотечно дело. С увереност може да се твърди, че в последните години културната институция, в която работите, се развива в крак с новото време и изисквания на читателите. Тази година ще отпразнуваме 11 май по особен начин наложен от пандемията. Благодарение на съвременните електронни услуги, създадените от вас каталози и предлаганите онлайн услуги, не попречиха на читателя да бъде близо до книгите и културата на български и световни автори в ситуация на изолация и затворени врати. Библиотеките в нашата община са значим фактор за четене и образование. Община Пещера винаги е отдавала значимо и подобаващо внимание на дейността, която практикувате. През годините сме вървели редом, в една посока, с мисълта за значимостта на образователното дело, което развивате.

Продължаваме напред със съзнанието, че библиотечното дело и съхранение на познанието са важна и неизменна част от живота ни. Бъдете все така дръзновени и отдадени на своето призвание ! Останете пазители на българския дух, за да водите народа ни към висините на съвременните постижения на знанието и културата.

Честит празник!

 

ЙОРДАН МЛАДЕНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЕЩЕРА

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!