28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:30, 9 май 20201min

Младенов : Да не забравяме, че без Деня на победата, нямаше да отбелязваме 9 май и като Ден на Европа

yordan mladenov

Уважаеми съграждани,

 На 9 май отбелязваме 75 години от капитулацията на хитлеристка Германия във Втората световна война.

Денят на победата винаги ще ни напомня за цената на мира и ще изисква от нас волята да го опазим. Победата ни завеща девиза „Никой не е забравен, и нищо не е забравено!”. За съжаление днес с тревога констатираме, че някои политици забравят онова, което тласна света към жестокостта и разрушението. Трябва да помним ужасите на войната и милионите жертви, но и да осъзнаваме колко важно е да опазим мира, да пресечем опитите за милитаризация на Европа и за създаване на нови разделителни линии.

През 2008 година 9 май стана и Ден на Европа, но историята не забравя връзката помежду им. Тя е жива в хронологията на събитията от края на войната до създаването на Обединена Европа.

Денят на Европа е триумф на победата на човешкия разум! Това е ден на които се празнува раждането на обединена, мирна и преуспяваща Европа

Да не забравяме, че без Деня на победата, днес нямаше да отбелязваме 9 май и като Ден на Европа.

 

Уважаеми съграждани,

Да си европеец е преди всичко отговорност, до голяма степен тази отговорност зависи от всеки един от нас, но зависи и от държавническите решения, които ни доближават или отдалечават от Голямото европейско семейство. В съвременна България нашата отговорност е да съхраним мира и солидарността, да се борим за по-социално и за по-справедливо общество, да надраснем усещането, че нищо не зависи от нас, защото – повярвайте ми – никога преди животът ни не е зависил от нас повече, отколкото сега!

 

Честит Ден на победата и Ден на Европа!

Йордан Младенов

Кмет на Общна Пещера


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!