29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:30, 5 май 20201min

Честит празник, уважаеми жители на Радилово!

yordan mladenov

Пещера- Радилово. 

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

ДО

Жителите на село

Радилово

 УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА СЕЛО РАДИЛОВО, 

 За мен е чест, че имам възможността да Ви поздравя с предстоящия празника. Празник, посветен на  участието на с.Радилово в Априлското въстание от 1876 год.

Априлското въстание, ще остане в българската история като една не само величава епопея, но като един достоен завършек на българското Възраждане. Нека радиловци  бъдат  горди, че останаха в българската история, като хората, които положиха основата на тази величава Епопея. Техният подвиг и героизъм ще се предава от поколения на поколения, за да ни има нас, за да я има България.

         С идеята да  помогне на радиловци и направи достояние на Европа съдбата на поробения българския народ, английската благодетелката Лейди Странгфорд  помага  за възстановяването на опожареното  Радилово и построява болница. Нека  на този ден си спомним и съхраним за историята подвига на радиловци, взели участие в Априлското въстание и делото на английската мисионерка лейди Странгфорд”

Историческата памет за величавата априлска епопея и днес, в моменти на нужда и отчаяние, дава кураж и самочувствие на всички българи и е сигурен знак, че България ще пребъде.

Честит празник, уважаеми жители на с. Радилово!

 

  ЙОРДАН МЛАДЕНОВ

 Кмет на община Пещера

 05.05.2020г.

 гр. Пещера


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!