28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:50, 5 май 20201min

Задават се Цветна Супер Луна и поток от падащи звезди

luna

Тази седмица ще станем свидетели на цели 2 невероятни явления, които са не само красиви, но и според астролозите създават благоприятни условия за сбъдване на нашите желания и за началото на позитивни влияния.

На 5-май своят пик ще достигне метеорният поток Ета Аквариди, който е ежегодно космическо събитие. Тази година събитието започна на 19 април и се очаква да продължи до 20 май, но най-видим ще бъде около 5 май.

За разлика от другите метеорни потоци Ета Акваридите не са причинени от опашката от отломки и прах от Халеевата комета. Вместо това космическите материали, причинявавщи метеорния поток са се отделили от кометата преди стотици години.

За тази година скоростта на Ета Акваридите ще започне да се увеличава от ранната сутрин на вторник 5 май. През този период от Земята могат да бъдат забелязани поне 20 метеора на час.

Максимумът на Ета Акваридите тази година ще съвпадне с появата на Супер Луна. Това означава, че яркостта на естествения спътник може да повлияе на видимостта на метеорите.

Цветната Супер Луна ще бъде последната Супер Луна, която можем да наблюдаваме до края на 2020-та година. Тя ще изгрее на 7-ми май. Нарича се Цветна Супер Луна заради древни индиански предания, според които това е периодът на най-красивия цъфтеж на пролетните цветя.

падащи звезди небе луна

Снимка: Istock

Важно е да знаем, че Цветната Супер Луна ще донесе късмет на тези, които търсят промяна. Също така е важно през този ден да сте настроени оптимистично –  това ще помогне да се изпълнят най-съкровените ви желания!  За да реализирате мечтите си, през този ден не бива да стоите отстрани, а да действате. Много от вас ще се радват на късмет, ако се активизират и се борят за желанията си. Необходимо е просто да бъдете дейни, но и все пак внимателни. В любовта късметът ще очаква онези, които се опитват да се променят към по-добро.

Но това Пълнолуние ще ни донесе и силен конфликт между нашите желания и постъпки, хубаво е да се възползваме от това време, за да се откажем от лошите си навици, да успоким неврните импулси, да изслушваме хората около нас и да се освободим от всичко старо и излишно.

Източник : / https://www.edna.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!