29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:10, 5 май 20201min

Днес отбелязваме Световният ден на пулмоналната хипертония

5 may pulmonalna hipertonya

Днес отбелязваме Световният ден на пулмоналната хипертония. У нас с това заболяване около 300 души остават недиагностицирани и без достъп до скъпоструваща терапия.

Тази година инициативата за популяризиране на коварното заболяване е под мотото „Сини устни“.

На всеки пациент с пулмонална хипертония са необходими два апарата – един за домашна употреба и един портативен, за да бъде физически активен и да избегне изолацията.

До днес НЗОК продължава да не реимбурсира тези медицински изделия, каза пред БНР Наталия Маева – преседател на Българското общество на пациентите с пулмонална хипертония.

В помощ на пациентите с пулмонална хипертония стартира дарителска акция за събрание на средства за закупуването на портативен кислороден концентратор. Първото дарение за изделието е на музиканта Орлин Павлов, който дарява сумата от 500 лева.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи на банковата сметка на сдружение „Българско общество на пациентите с пулмонална хипертония“:

IBAN: BG50FINV91501215663754, BIC: FINVBGSF.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!