29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:47, 29 април 20201min

29 април – световен ден на имунологията

sprincovka

От 2005 г. това събитие се отбелязва в Европа, а от 2007 г. и в целия свят. Тази година фокусът на Деня на имунологията е “блокиране на контролните пунктове на рака“ (cancer checkpoint blockage). Една от важните задачи на имунната система е контролът върху туморното разрастване на нашите клетки и предотвратяването на злокачественото им израждане.

През последните години напредъкът в имунологичната наука позволява да се блокират определени пунктове в развитието на раковата клетка чрез т. нар. имунни чекпойнт инхибитори. Те имат предимства пред химио- и лъче-терапията. Докато последните потискат растежа и размножаването на туморните клетки, специфичните имунни чек-пойнт инхибитори възстановяват анти-туморната реакция на пациента, която е била намалена по време на туморния процес.

Целта на този ден е и да се насочи вниманието на обществеността към по-добри познания.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!