24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:22, 23 април 20201min

Първите учебници по религия влизат в училищата от есента

uchenik

Първите учебници по религия влизат в образователната система през есента. Досега преподавателите използваха учебни помагала по предмета. През настоящата учебна година над 12 хиляди ученици са избрали свободно избираемия предмет религия в една от неговите три разновидности – християнство-православие, ислям и неконфесионално обучение.

Учебниците, изготвени от Светия Синод на Българската православна църква, преминаха успешно първия етап на конкурсната процедура, след като получиха одобрението на оценителите на просветното министерство по отношение на съдържанието, графичния дизайн и полиграфическата изработка.

Предметът религия се изучава в 147 училища в цялата страна.

Митрополит Гавриил

Митрополит Гавриил

Изготвените учебници от 1-ви до 5-и клас са първите официални синодални учебници по Православие след премахването на часовете по Вероучение в края на 40-те години на ХХ век, обясни Ловчанският митрополит Гавриил и заяви, че е убеден в изключителната полза от изучаването на този предмет.

Процедурата по оценяване и одобряване на проекти на учебници от първи до 12-и клас по учебния предмет религия – православие, ислям и неконфенционално обучение, стартира със заповед на министъра на образованието от септември 2018 г.

След като получиха пълното одобрение от страна на оценителите на просветното министерство, синодалните учебници влизат в последната фаза от конкурсната процедура. Предстои авторите да разпространят проектите на учебниците в училищата, в които се изучава съответния предмет.

Източник : /https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!