20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:20, 23 април 20201min

Директорите решават дали продуктите по „Плод и мляко“ да се раздадат наведнъж

plodove

Директорите на училища и детски градини могат да раздадат пакетите с продукти по програмата „Плод и мляко“ и след края на извънредното положение, когато учебните заведения отново отворят врати.

Съдействие ще окажат и служителите на горските стопанства. Те ще доставят пакетите с плодове, зеленчуци и млечни продукти до семейства, които не могат да стигнат до училищата. Това обяви пред „Хоризонт“ директорът на Фонд „Земеделие“ Васил Грудев.

Фондът позволява дължимите за два месеца продукти да се раздадат наведнъж. Директорът може да откаже да го направи, но това означава:

„Ще е преценил, че децата от неговото поверено учебно заведение нямат нужда от тези продукти – това е негово решение. Ние даваме възможност“, обясни Васил Грудев.

Млечните продукти по схемата са задължително български. Това обаче не се отнася за плодовете и зеленчуците.

Въпреки това голяма част от зеленчуците, които ще бъдат раздадени сега, са български краставици уточни директорът на Фонд „Земеделие“. Той беше категоричен, че всеки опит да се злоупотребява с качеството на продуктите, предлагани на децата, ще бъде санкциониран.

Ако родителите решат да се откажат от продуктите, те ще бъдат раздадени на други деца от същото учебно заведение.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!