29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков19:02, 22 април 20201min

Вицепремиерът Каракачанов обяви инициатива „Българско лято 2020“

krasimir karakachanov

Поредица от срещи с браншови организации в областта на туризма и на селското стопанство обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Кампанията ще се нарича „Българско лято 2020“.

Целта на срещите е да бъде намерен начин за достигане на българските продукти до българския гражданин. Наскоро ВМРО предложиха безлихвени кредити за консумативи на земеделските производители, субсидия за производството на всички видове зеленчуци за 2020 г. и Държавният резерв да купи консервирани храни и млечни продукти с произход от България.

Каракачанов призовава българските производители на храни да предлагат качествени български месни и млечни продукти, български вина, български плодове и зеленчуци. А туристическия сектор да предложи атрактивни цени за летуване на българския клиент.

Пред Би Ти Ви Каракачанов обясни, че „въобще хората, които са в туристическия бранш, плюс земеделските производители, да се обърнат към българския клиент“.

„Когато ти е най-зле, ти търсиш спасение в себе си. Ние, като българи, трябва да бъдем солидарни помежду си и да си помагаме един на друг. А не да се опитваме да се спасяваме поединично. Не се спасихме последните 30 години“, каза още той.

Според Каракачанов изпитание с Covid-19 далеч не е най-голямата криза в нашата история. А рецептата за измъкването от ситуацията е да бъде проявена солидарност, която ще доведе до това да помогнем сами на себе си.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!