18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:21, 15 април 20201min

Розопроизводителите от общината вече се регистрират в местната общинска служба по земеделие

rozi

Пещера. Розопроизводителите, розопреработвателите и собствениците на обекти за производство на продукти от цвят на маслодайна роза в Пещера подават единно заявление по образец в общинската служба по земеделие по постоянния адрес на физическото лице, съответно по седалището на едноличния търговец или юридическото лице. Мярката се налага от Законът за маслодайната роза, приет от 44-то Народно събрание на 16 януари 2020 г., уточниха от пещерското поделение на земеделската комисия. Към момента 8 производителя от Пещера, Радилово и К. Димитриево са попълнили декларацията. Целта е да бъдат обхванати всички розопроизводители на територията на страната и създавенето на национален регистър. От службата в Пещера уточняват, че “ ако даден производител не се регистрира няма да получи договор от изкупвачите на розов цвят“. Всички необходими документи за регистрация се намират в службата в града. Повече информация може да бъде получена на тел. : 0350/ 6 63 05.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!