28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:33, 14 април 20201min

Ясни са условията за безлихвените кредити заради коронавируса

pari

Хората, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19, ще имат право на един кредит до 4 500 лв. Това предвижда одобрената от правителството днес програма за гарантиране на безлихвени кредити в защита на заетостта и икономическото благосъстояние на трудещите се в ситуация на рязък спад в икономическата активност, затваряне на предприятия, опасност от масови фалити, междуфирмена и публична задлъжнялост, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

За кредита ще може да кандидатства до 31 декември 2020 година, като не се предвижда осигуряване на обезпечения като условие за отпускането му. Кредитите ще са със срок до 5 години, с минимум 6 и не повече от 24 месеца гратисен период. Хората ще имат право на предсрочно погасяване на дълга без да се дължи такса/комисиона за това.

Програмата е разработена от Българската банка за развитие (ББР) АД и е с бюджет от 200 милиона лева. Тя ще бъде обезпечена със средствата от увеличението на капитала на ББР. В програмата се съдържат условията, на които трябва да отговарят физическите лица, за да получат финансиране, както и самият механизъм за кредитирането чрез финансовата подкрепа на банката.

Източник : / https://www.dnevnik.bg

 

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!