20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:57, 11 април 20201min

Бивша деловодителка в Районен съд: Човек трябва да бъде благодарен за доброто, което някой е решил да направи

anna pasareva

Пещера. 165 човешки сърца от пенсионерски клуб „Надежда“ останаха стоплени от инициативата на Биовет АД и Община Пещера – „Остани си вкъщи, спаси човешки живот“. Сред тях е Анна Пасарева- дългогодишен служител в Районен съд- Пещера. Усмихната, спокойна със зареян в далечината поглед тя сподели, че се опитва да живее според законите на днешния ден.

„Слушам какво ни се говори, изпълнявам каквото ни се казва, стоим си по домовете. Не излизаме освен до най- близкото магазинче. И така трябва да бъде, и дай Боже да оцелеем всички“. Жената сподели, че най-лош спътник в тези дни е самотата и разбирането за нейното значение и смисъл.

„По принцип се свиква с всичко, даже и със самотата. Но друго е усещането да си принуден да бъдеш сам, от обстоятелствата, като в случая. Така е много трудно, защото стоиш  не само сам и самотен, а и си мислиш : Ами ако…. „ признава страховете си бившата техническа секретарка на районния съдия.

Според Анна сме длъжни да си помагаме взаимно и да вярваме, че доброто съществува.

Д. Н. Срещаме ви с една такава добрина днес. На прага. С желание за помощ в труден момент, приемете дар от Биовет.

А. П. Приемам с благодарност. Не може да ти протегнат ръка, а ти да седиш безучастен и да говориш лоши неща и лошо да правиш. Да са живи и здрави тези, които са решили в този момент да помагат.

Д. Н. Някои ще речат много ли, малко ли ?

А. П. Няма значение колко е. Важното за мен е, че е нещо, все пак е нещо. Човек трябва да бъде благодарен за доброто, което някой е решил да направи. Не бива да има неблагодарност. Ето, решили са хората, направили са го. Да не забравяме, че това не е само въпрос на възможност, а и на желание, въпрос на това що за човек си. Та как тогава да не съм благодарна?

Биовет помага много. Предприятието е спонсор на пенсионерския клуб в Пещера. Не е минал празник през годината без да ни направят щастливи и радостни. Помагат ни много.  Чувала съм, че ръководството е изцяло от млади хора. Особено е добре, че младостта им е такава- благородна. Младостта ще спаси света. Благодаря!  От цялото си сърце пожелавам на тези хора да са здрави и през целия си съзнателен живот да вършат добрини.

 

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!