25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков18:29, 9 април 20201min

Дядо Атанас: Днес възрастните живеят много трудно, особено самотните

dyado atanas

Пещера. „В много сектори съм работил, най-много в селското стопанство като тракторист, комбайнер. Завърших трудовия си стаж в казармата и вече 37 години съм пенсионер. Днес възрастните живеят много трудно, особено самотните.“

С тези думи дядо Атанас посрещна хората дошли в неговия дом за да му дадат пакет с хранителни продукти предоставени от Биовет АД.

В ранните часове на 9 април стартира инициативата „Остани си вкъщи, съхрани човешки живот“, в която с 250 000 лева ще бъдат осигурени продукти от първа необходимост за жители на Пещера, Радилово и К. Димитриево.

Помощи ще получат всички членове на клубовете на пенсионера, диабетиците, хората с ментални увреждания и инвалидите както и самотни хора в неравностойно положение. „Едните внуци са в Пловдив, другите са в Англия, синовете също се пръснаха по други градове. В този труден момент всеки има нужда от помощ, не само старите, а и по- младите. Има хора, които са без доходи в момента, съкратени, безработни.“ Продължи да споделя житейските си неволи възрастния пещерец.

С насълзени от вълнение очи дядо Атанас пожела живот, здраве и успехи на всички от най-голямата фирма в общината. А за изпроводяк нарече „цеховете им да работят нормално за да печелят и те, да печели и Пещера“.

В края на деня срещаме кмета на Община Пещера Йордан Младенов. В благородната инициатива на Биовет АД с доброволен труд днес се включиха, както ръководството, така и представители от структури в местната администрация.

„Винаги съм твърдял, че бизнесът и общината трябва да гледат в една посока да имат синхрон. Биовет е най- голямото предприятие в Пещера. Още при първата ми молба за помощ от тяхна страна за да спрем разпространението на COVID-19 получих разбиране от страна на ръководството. Така бяхме снабдени с нужното количество предпазни средства и дезинфектанти, които раздадохме на институциите и социално слабите хора в общината“, каза Младенов.

Според градоначалника в тези тежки времена от особено значение е солидарността на ръководството на фирмата.

„Дарението от 250 000 лева под формата на хранителни пакети осигурени от ръководството на фирмата са предназначени за всички клубове, които функционират на територията на общината. Помощ е предвидена и за крайно нуждаещите се наши съграждани. До изчерпването на сумата хората няколкократно ще получават тази помощ, която е особено необходима и важна в този момент“, допълни Младенов и сърдечно благодари от името на всички свои съграждани.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!