02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:30, 7 април 20201min

Право на отговор

mikrofon

Пещера. 

Уважаеми съграждани,
Във връзка с отправени обвинения и спекулации относно неизпълнение на проект за повишаване на енергийна ефективност на жилищни и публични сгради, включващ санирането на блокове находящи се на ул. „Симон Налбант“ 50 и ул. „Георги Зафиров“ 73 в град Пещера, Ви уведомявам за следното:
Отпуснатите европейски средства за реализиране на горецитирания проект са налични по време на изпълнението на всички дейности по проекта, всяка информация по отношение на „тяхното свършване или изхарчване“ е дезинформация и не отговаря на истината.
Проект за повишаване на енергийна ефективност на жилищни и публични сгради, включващ поставяне на фотовоилтаична система на социална сграда и саниране на блокове находящи се на ул. „Симон Налбант“ 50 и ул. „Георги Зафиров“ 73 към момента се изпълнява в срок, като жилищните сгради имат над 60 % завършени строително-монтажни дейности. Към момента не са завършени всички строително-монтажни работи на обектите поради временното спиране на строежите. Всички дефекти констатирани по време на временното спиране и получени под влиянието на лошата метеорологична обстановка ще бъдат констатирани впоследствие и при възобновяване на строителството ще бъдат възстановени.
Информирам Ви, че изпълнението на строително-монтажните работи е преустановено и не се изпълняват към момента поради епидемичната обстановка в страната и спазвайки указания на Министерство на здравеопазването и Министерство на регионалното развитие и благоустройство, като тяхното възобновяване ще настъпи от момента на отпадане на извънредното обстоятелство.
Моля да сигнализирате за всякакви проблеми по изпълнените/санираните сгради на територията на града, като Община Пещера ще извърши съответната проверка и ще уведоми фирмите изпълнители, които ще отстранят появилите се дефекти в гаранционните срокове.
Йордан Младенов
Кмет на Община Пещера

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!