19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:16, 6 април 20201min

Починал е 72-годишният жител на Пещера болен от COVID-19 / обновена /

sveshti

Пещера. Починал е 72-годишният жител на Пещера болен от COVID-19. Това съобщи в сутрешния брифинг генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски. Пещера Прим припомня, че нашия съгражданин бе приет в тежко състояние с коронавирус преди дни. Той бе лекуван в Инфекциозното отделение на МБАЛ Пазарджик и бе интубиран. Изказваме съболезнования на близките !

Първоначално той е лекуван в изолатора на Специализираната болница за белодробни заболявания в Пазарджик, откъдето е преместен вечерта на 3 април поради влошаване на състоянието.

Веднага му е направен скенер на белите дробове, който е показал двустранна интерстициална пневмония, представяща се клинично с тежък остър респираторен дистрес синдром. Направена е незабавна интубация с последваща механична вентилация. В неделния ден му е направен контролен рентгенов преглед, който е показал, че измененията в белите дробове на 72-годишния мъж са все по-тежки. Въпреки опитите да бъде стабилизиран няколко часа по-късно пациентът е починал. Той е страдал и от множество придружаващи заболявания-артериална хипертония, захарен диабет-тип 2 на инсулино терапия, исхемична болест на сърцето, стабилна ангина пекторис.

Трима лекари и трима сестри полагат денонощни грижи за пациентите с COVID-19 във Втория интензивен сектор . Д-р Иван Харизанов, д-р Варта Шопова и д-р Ангел Добрев и трите медицински сестри Катерина Ичева, Ива Тодорова и Елена Петкова са от 5 дни в най-рисковото място. Налага се да работят екипирани в защитни костюми, предпазни маски, шлемове и очила. Това, което виждаме на този етап е, че се касае за много тежко заболяване и коварен вирус, който нанася сериозни поражения върху дихателните органи, коментират медиците. Заболяването се развива изключително бързо, засягайки всички жизненоважни органи и системи, водейки до тяхната декомпенсация. Въпреки тежката ситуация медиците остават на първа линия.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!