30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:23, 5 април 20201min

Активизира се свлачище в края на Пещера по пътя за Свети Константин

svlschishte

Пещера. Обилните количества от дъжд през последното денонощие активизираха свлачище от земна маса по пътя за селището Св. Константин“. Земната маса се е активизирала в непосредствена близост до мястото където тонове пръст застраши преди години последните къщи на пещерци в края на града. Пещера Прим припомня, че свлачището тръгна на 9 декември 2014 г. и застраши последните къщи на Пещера. Тогава бяха предприети редица мерки от страна на Общинското ръководство за справянето с природното бедствие. Специалисти от „Геозащита“ ЕООД- Перник направиха оглед на място, след което излязоха със становище за наложително спешно изготвяне на проектно решение за укрепителни мероприятия, съобразено с конкретните инженерногеоложки и хидрогеоложки условия, съгласно изискванията на Наредба 12/2001г. за проектиране на геозащитни строежи, сгради и съоръжения в свлачищни райони. За да се спре новото свлачище най-вероятно ще трябва да се изгради подпорна стена, средствата за което ще се търсят от Националния фонд за защита на населението при бедствия и аварии.

От Иван Спиров – управител на ОП „ЧПОИ“ тази сутрин научихме, че проблемния участък е около 20 метра от предишното свлачище. Екипи на предприятието са предприели почистване на отводнителните шахти по пътното платно, разчистени са свлеклите се земни маси, районът е маркиран за безопасността на водачите.

Пещера Прим благодари за снимковия материал на читателите си. В началото на новата седмица ще търсим информация по случая от ресорните органи в Общината и ще ви информираме своевременно.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!