29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:56, 30 март 20201min

Заради епидемията :На 31 март общинските съветници ще заседават без граждани и медии

obshtinski savet

Пещера.  На 31 март от 14.00 часа, Общински съвет –  Пещера ще проведе  неприсъствено заседание за  граждани и медии, което ще  се излъчва онлайн, при строго спазване на противоепидемичните мерки,  стриктно да се спазват предписанията в инструктажа за провеждане на мероприятия на закрито,  за спазване на лична дистанция, ползване на защитни средства, дезинфекция и възможност за проветряване на помещенията.

Освен общинските съветници и кметове, на заседанието  ще се допуснат само представители на Общинска администрация – Пещера, които имат пряко отношение към обсъжданите теми в дневния ред.

С цел максимално да бъде ограничена продължителността на пребиваването на определен брой хора в затворено помещение, в дневния ред са включени за разглеждане нетърпящи отлагане въпроси и докладни.

 

ДНЕВЕН РЕД :

 

  1. Даване на съгласие и определяне на представител на Община Пещера в органите на управление на „Асоциация по ВиК“ на обособена територия, обслужвана от „ВКС“ ЕООД гр. Пещера.
  2. Одобряване проект за ПУП –ПРЗ промяна предназначението на поземлен имот с идентификатор 56277.3.1643 с площ от 26 957 кв.м. по КККР на гр. Пещера в местност „Луковица“ и отреждането му в урбанизирана територия – за жилищно застрояване, като се обособят 72 /седемдест и два/ броя самостоятелни урегулирани имоти за сметка на поземлен имот с идентификатор 56277.3.1643 и образуването на нови 9 /девет/ броя квартали.
  3. Провеждане на публични търгове с явно наддаване за отдаването под наем на земеделски земи.
  4. Изменение и допълнение на Решение № 39/10.02.2020г. за приемане на бюджета на Община Пещера.
  5. Даване на съгласие за участие на Община Пещера като съдружник в Регионален иновационен център за развитие на обувната промишленост – РИЦ Механика ООД ЕИК 205949401 по Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност за създаване и развитие на Регионални иновационни центрове“.
  6. Вземане на решение за освобождаване от заплащане на наем от наемателите на общинска собственост, чиято дейност със Заповед на Кмета на Община Пещера е била прекратена, съгласно Заповед на Министъра на здравеопазването, във връзка с извънредното положение в Република България от 13 март 2020г., за срока на действие на заповедта.                                   
  1. Информация за предприетите мерки от Общинска администрация – Пещера във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространяването на COVID -19 на територията на страната.

                                     

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!