28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:54, 28 март 20201min

ГДБОП предупреждава за спам атака

kiberataka

Български потребители на интернет са обект на засилена спам атака, съобщиха от пресцентъра на МВР. По данни на отдела „Киберсигурност“ в ГДБОП потребителите получавали на електронните си пощи имейли на български език. В тях се казвало, че хакери имат достъп до операционната им система и заплашват да разпространят лична информация за потребителя. За да се предотврати това, от тях се изисква в срок до 72 часа да платят 1100 лева в биткойни.

От МВР предупреждават гражданите да не се доверяват на това съобщение, това е спам атака, целяща потребителите да платят без основание. Препоръчва се на потребителите да се снабдят с надеждни антивирусни програми и лицензирани операционни системи. Всеки подобен случай да се докладва на съответната фирма, доставчик на IT услуги или на компетентните структури в МВР, посочват оттам.

Източник :https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!