26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков20:50, 23 март 20201min

Младенов : Кога институциите ще влязат в час ?

biovet darenie 5

Пещера. 

Уважаеми съграждани,
Повод да се обърна към вас със следващото изявление е излязлата новина в регионалните и национални медии към 17.39 ч., че в Пещера има два нови случая на потвърдени резултати за COVID 19.
Искам отговорно да заявя, че след официалното изявление за обстановката в града дадено в ранните часове на днешния ден от д-р Стоил Апостолов- управител на МБАЛ „Проф. Д. Ранев“, до излизане в медиите не съм получавал информация за новорегистрирани случаи на заболели от Пещера. Оказва се, че Кметът на Общината научава тази новина от медиите, а не от ресорните органи в лицето на РЗИ- Пазарджик. Искам да попитам Кой е информирал медиите и защо това е направено преди данните да бъдат сведени първо до председателя на Оперативния щаб в мое лице !?
Имам въпроси към Областния кризисен щаб и РЗИ- Пазарджик, които ще обсъдим на заседание на Общинския кризисен щаб утре в 08.30 часа, след което ще бъдат официално изпратени до посочените институции.
1. Кога са взети и изпратени ли са пробите до Референтната лаборатория за трите потвърдени случая ?
2. Стигна ли се до отговор на въпроса : Ясно ли е кой е пациент „О“ от когото е разпространена заразата ? Има ли издадени предписания от РЗИ- Пазарджик за поставяне под карантина на близките на потвърдените случаи, тъй като към момента в Община Пещера не е постъпила информация за поставени под карантина близки на потвърдените случаи ?
3. Установени ли са всички близки контактни на потвърдените случаи на COVID 19 ?
4. Взети ли са и кога проби от всички медицински лица, които са били в близък контакт с пациентите с потвърдени положителни проби ?
Уважаеми съграждани,
Искам да ви съобщя най- отговорно, че аз и целият ми екип, както и колегите от Общински кризисен щаб ще търсим отговори на поставените сега въпроси. Отговорите ще научите и вие. Защото в създалата се обстановка желаем истината за нещата около коварния вирус да бъдат сведени с цялата си точност до знанието на цялата общност. Единствено при пълна прозрачност на ситуацията можем да работим пълноценно и адекватно за да се справим с предизвикателството пред което сме изправени.
Йордан Младенов
Кмет на Община Пещера

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!