24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков21:09, 21 март 20201min

Ето декларацията за преминаване през КПП в областните градове

prazen dokument

МВР разработи специална бланка, която да улесни гражданите при придвижване през пропускателните пунктове, изградени в областните градове.

„За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, в спешен порядък бе изготвена бланка за декларация“, съобщиха от МВР, цитирани от БТА.

МОЖЕТЕ ДА ИЗТЕГЛИТЕ БЛАНКАТА НА ДЕКЛАРАЦИЯТА ЕТО ТУК :

https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider5/default-document-library/%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F.pdf?sfvrsn=f036de85_0

Декларацията ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов допълни, че и полицейските служители на КПП ще имат празни бланки и всеки, който не си е набавил такава, ще може да я попълни.

В декларацията е предвидена и наказателна отговорност, ако не се спазва декларираното, каза още министърът и допълни, че разчита на съвестта и отговорността на всеки гражданин декларацията да се попълва коректно, защото тези мерки са в името на опазването на живота на хората и най-вече на възрастните.

От МВР припомнят, че от 00.00 часа днес на входовете и изходите на областните градове са изградени контролно-пропускателни пунктове, през които се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!