19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:15, 18 март 20201min

Сградата на Отделението по нервни болести в Пазарджик се обособява като изолиран сектор

mbal pazardzik

Пазарджик. Отделението по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ-Пазарджик  спира да приема пациенти по разпореждане на РЗОК-Пазарджик. Там ще бъде пребазирано Отделението по нервни болести, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Красимир Темнилов. Промените се налагат, за да  се  увеличат възможностите за хоспитализация на пациенти с коронавирус при евентуална зараза.

Сградата на Неврологично отделение  ще бъде обособена като отделен изолиран сектор с 27 легла, който разполага с  възможности и за интензивно лечение на заразени от COVID-19 в областта.  Ако с такава мярка леглата за изолиране на болни  отново не достигат, ще се разкриват допълнителни  в Урология и УНГ-отделението. При необходимост в двете вътрешни отделения  се предвижда да бъдат настанявани болни с белодробни проблеми, които обаче не са заразени с новия коронавирус. Отделението по анестезиология и интензивно лечение разполага с 10 дихателни апарата. Чрез Министерството на здравеопазването са поръчани допълнително още  2 мобилни  апарата  за дихателна  реанимация и  други 7 стационарни дихателни апарата. За момента МБАЛ-Пазарджик е снабдена с  ограничени  количества предпазни средства. Предпазни маски се шият  по поръчка на лечебното заведение. Очакват се допълнителни  защитни маски и облекла от Здравното министерство.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!