29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:16, 15 март 20201min

Младенов : Нека сами осъзнаем, че ключът към ограничаването на заболеваемостта е в самите нас

mladenov

Пещера. Уважаеми жители на община Пещера,

Благодаря на вас и институциите в града за проявеното разбиране във връзка с предприетите мерки за предотратяване на разпространението на COVID-19. Призовавам ви и моля за стриктно спазване на ограниченията. Нека продължим да бъдем стриктни и с действията си на съвестни граждани да помогнем за ограничаване на коварното заболяване. Бъдете бдителни, избягвайте масовите събирания на хора, спазвайте указанията за лична хигиена. Предприемайте пътувания в страната и чужбина само при належащи нужди. Избягвайте контакти с хора от градове, в които има констатирани случаи на коронавирус. На „горещия телефон“ 0350 / 6-22-16, денонощно ще се приемат сигнали на граждани с въпроси свързани с епидемиологичната обстановка на територията на града, Радилово и К. Димитриево. На този телефон се приемат обаждания на желаещи да бъдат включени в доброволчески щаб за оказване на помощ на хората от третата възраст. Този екип на доброволни начала ще купува храна, лекарства или други консумативи по поръчка и желание от страна на възрастните. Въвеждам облекчен режим за услугата „Домашен социален патронаж“, изразяващ се в подаване на заявление и сключване на договор за самотно живеещи съграждани. Самотно живеещите възрастни хора над 65 годишна възраст, желаещи да ползват услугата да подават заявление в местната администрация. В понеделник съм насрочил среща между мен, управителят на МБАЛ в Пещера и общопрактикуващите лекари за постигане на по-голяма координация  и предприемане на допълнителни мерки в ситуацията, в която се намираме. Постигнал съм договорка с директорите на Биовет АД и VP Brands, които ще предоставят дезинфектанти за обработка на учреждения, паркове и обществени места. Искам да ви уверя, че общинското ръководство е създало стройна система за работа с органите на реда, пожарната, водоснабдителното дружество, общинските предприятия и здравеопазването. Вече работи назначена от мен комисия за координиране и взаимодействие между посочените институции. В края на това обръщение към вас искам да напомня да мислим трезво, да не се поддаваме на психози и паника. Нека сами осъзнаем, че ключът към ограничаването на заболеваемостта е в самите нас. Вярвам, че всички вие сте разумни и отговорни, и заедно ще преодолеем разпространението на коварния вирус.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!