30 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:32, 14 март 20201min

Летище София остава отворено само за пътуващи

letishte sofya

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната поради COVID-19, в двата терминала на летището ще бъдат допускани единствено пътуващи.

На входовете ще бъде измервана телесната температура. Мерките са с цел да се осигури най-висока степен на безопасност на пътниците. В изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването се затварят всички търговски обекти на територията на летището, с изключение на магазините за хранителни стоки и аптеките.

В тази връзка четири пъти на ден се извършва почистване и дезинфекция на терминалните сгради. Дезинфекцира се междутерминалният шатъл и всички съоръжения в пътническите терминали, с които пътуващите са в директен досег, като кошници за багаж, парапети, асансьори, полетни изходи и др. Санитарно-хигиенните помещения се почистват основно и се обработват с дезинфекциращи препарати на всеки час.

На Терминал 1 и Терминал 2 има поставени термокамери от Министерството на здравеопазването. На видими места има двуезични информационни табели за превенция от заболяването, а на мониторите на двата терминала през 15 мин. се излъчват информационни препоръки.

За въпроси, свързани със степента на риск от COVID-19 в отделните държави, пътниците могат да се информират от сайта на Министерство на външните работи.

Летище София препоръчва за всички въпроси, свързани с отменени полети, пътниците да се свържете със съответната авиокомпания.

Източник : / https://news.bnt.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!