02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:41, 12 март 20201min

Пробата за коронавирус на 45-годишния мъж е отрицателна

mbal pazardzik

Пазарджик . Подобрява се състоянието на 45-годишния мъж, който е изолиран на 8 март в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Пазарджик. Той постъпва с грипоподобни прояви и съмнение за коронавирусна инфекция. Пробата му за наличие на КОВИД 19 е отрицателна.

Изследването е извършено в Националната референтна лаборатория по грип и респираторни заболявания в  град София, а резултатът е получен днес в РЗИ – Пазарджик. Забавянето се дължи на непрекъснато нарастващия брой проби, които се изпращат за изследване в лабораторията от цялата страна.
Пациентът се е завърнал от Германия на 6 март, а  от следващия ден е с повишена температура, болки в гърлото и суха, дразнеща кашлица. На 8 март постъпва в Инфекциозно отделение и пробата за новия вирус е изпратена  веднага. Направени са кръвни изследвания и рентгенова снимка на белите дробове. И към момента се провежда  симптоматично лечение. Състоянието му е добро и до края на седмицата той ще бъде изписан, съобщи началникът на Инфекциозно отделение д-р Мария Пишмишева – Пелева. Близките му са под наблюдение  и до момента нямат оплаквания.
От името на персонала на Инфекциозно отделение и на ръководството на МБАЛ – Пазарджик д-р Пишмишева изказва  благодарности към този пациент  за отговорното отношение, както към собственото му здраве, така и към здравето на околните. Той търси лекарска помощ съгласно инструкциите и идва в болницата обезопасен с лични предпазни средства. Призоваваме всички болни да постъпват така. В голяма степен здравето ни е в наши ръце!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!