03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:26, 8 март 20201min

Как да се пазим от COVID-19 !?

mikroskop

Министерство на здравеопазването препоръчва:

  • спазвайте висока лична хигиена;
  • ползвайте мокри кърпички и дезинфекциращи гелове на спиртна основа;
  • избягвайте контакт с болни хора;
  • маски е важно да носят болните хора, за да не заразяват околните;
  • избягвайте масови прояви и места с голямо струпване на хора;
  • не се презапасявайте с храна и лекарства;
  • търсете информация от компетентните институции.

Всеки, който има въпроси, свързани с COVID-19, може да ги задава денонощно на тел. : 034/437-228 ; 0882080051

Съгласно новите мерки всички спортни състезания, религиозни, образователни и развлекателни събития в засегнатите райони са отменени. Затварят се музеи, кина, театри, училища по танци и дискотеки, както и спортните центрове, басейните, културните и търговските центрове. Отменят се събраният и конгресите, в които участват здравни работници или социални служители.

Ресторантите и баровете остават затворени в интервала от 6.00 до 18.00 ч., като през останалото време следва да се спазва дистанцията от 1 метър, а при констатирани нарушения, се предвижда затварянето им. Магазините остават отворени при спазване на същите разпоредби за дистанция.

Не е спряно движението на влаковете и самолетите. Ограничава се обаче придвижването на хора в населените места и преместване от едно населено място в друго, освен по мотиви за работа, неотложни случаи и по здравословни причини.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!