07 февруари 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

КНСБ иска 900 лв. заппата за всички медици в училищата

Димитър Насков06:46 | 5 март, 20201min
lekarstva

Синдикатът очаква правителството да намери 8,5 млн. лв. за увеличението

КНСБ очаква правителството да намери 8,5 млн. лв., за да могат заплатите на всички медицинските специалисти в сектор „Детско и ученическо здравеопазване“ да достигнат 900 лв. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров, предаде БГНЕС.

„В този сегмент на системата здравеопазването работят около 11 000 медицински специалисти – една сериозна част от всички работещи в сектора”, посочи Димитров.

„Това, което имаме като конкретика, ще го изпратим на министър-председателя и финансовия министър още днес.Имам предварителни разговори. Надявам се, че този път чуваемостта ще бъде по-висока, и за разлика от предишните ни разговори в контекста на приемането на бюджета, сега ще имаме по-голям успех с тези допълнителни средства – да стигнат нивата, които всички искаме“, каза Димитров.

От конфедерацията обобщиха и данни, които имат за над 200 общини в страна: В 26 общини основната заплата за заетите в детските ясли, детските кухни и яслените групи в детските градини са от 900 до 1000 лв., същите заплати са постигнати в 31 общини в здравните кабинети в детските градини и училищата. Например – в Благоевград заплатата е 900 лв. и за двете дейности, в благоевградската област Белица само в здравния кабинет заплатата е 900 лв. В 40 общини заетите в сферата на детските ясли, детските кухни, и яслените групи получават заплати между 610 и 700 лв. Същата сума получават и работещите в здравните кабинети в 65 общини в страната.

Източник : / https://www.pariteni.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!