28 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков21:30 | 4 март, 20201min

Жената прегазена от кон в Пещера е в стабилно състояние

mbal pazardzik

Пещера- Пазарджик. Стабилизирано е състоянието  на 56-годишна жена от град Пещера, която преди седмица е прегазена от кон. Тя вече е преместена от Интензивно отделение на МБАЛ-Пазарджик в Хирургично отделение. Пострадалата е приета  в Спешно отделение на 27 февруари в шоково състояние, с разкъсване на черния дроб и далака, множество контузии по цялото тяло, с масивен вътрешен кръвоизлив и с реална опасност за живота. 56-годишната жена е оперирана по спешност.

Наложило се е отстраняване на далака.  Хирурзите, извършили оперативните дейности  са успели да спрат кръвоизлив в черния дроб.  След операцията  жената е настанена в Отделението по анестезиология и  интензивно лечение, където е лекувана в продължение на 5 дни.

От там пациентката  е прехвърлена в Хирургично отделение и ще остане за лечение в болницата до края на седмицата. Жената вече не е в критично състояние и няма опасност за живота и. Според началника на Хирургично отделение д-р Георги Стоилов болната реагира добре на лечението и се подобрява.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!