16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:37, 27 февруари 20201min

Ден на розовата фланелка в ОУ “Петко Р. Славейков“

87328072_1720020141490370_6455063613680910336_n

Пещера. Вече 9-та година ОУ „ П.Р.Славейков“ се включва в инициативата на фондация „Човек Плюс“  в последната сряда на месец февруари да се отбелязва международно популярния „Ден на Розовата фланелка“ посветен на осъзнаването и превенцията на проблема „тормоз в училище. Тази година слогана на глобалното отбелязване е “Lift each other up” (който буквално се превежда като „Повдигнете се един друг нагоре“, но може би по-ясно и просто е „Заедно нагоре“, а глобалното му лого е излитаща нагоре стилизирана ракета.
По този повод ОУ “Петко Р.Славейков“
посрещна своите ученици, украсено в розово и със специално обозначена арка символ на успеха срещу анти тормоза.

На учениците бяха разяснени начините и опасностите за оказване на тормоз в класната стая, първо от всички класни ръководители с презентации, след това бе създадено информационно табло, арка от розови балони бе символ за съпричастност към борбата срещу тормоза в българското училище. Всички класове се включиха със свои идеи и символично облечени в розово и залепени розови тениски с надпис „Не на тормоза в училище“.
Прочете се разказ, който е написан точно за тази тема-Световен ден за борба с тормоза в училище от Светослава Домусчиева, а той ни бе пратен от библиотеката в гр.Пещера.

Продължи се с песни за приятелството, вълшебни думи и кръшни български хора, които са ключ към приятелство, разбирателство и толерантност. Направиха се и много снимки на стълбите украсени с розови балони и под арката, показваща пътя към успеха посветена на този ден. Ученици и учители призоваха да не е за ден това приятелство и винаги да се уважават.
Инициативата „Ден на розовата фланелка“ датира от 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много. „Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.“
Отбелязването на Деня ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза всеки ден.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!