29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:40, 26 февруари 20201min

Започва втора грипна вълна от грип Б

lekarstva

Днес здравните власти обявиха, че започва втора грипна вълна от грип Б. Новината обяви началникът на Военно-медицинска академия в София проф. Винцислав Мутафчийски, докато даваше брифинг, на който съобщи, че нови двама българи, завърнали се от Италия, са приети за наблюдения със съмнения за новия китайски вирус.  Директорът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев пък даде повече подробности за новата грипна вълна, която пряко засяга българите в момента.

„В Националната референтна лаборатория се доказа, че са регистрирани два пъти повече случаи на грип Б от АH3, който тази година доминираше в по-голямата част от страната. С идването на пролетта се оказа, че нещата се изместват и очакваме увеличено разпространение на грип Б. Препоръчваме на хората да се приема витамин D и да се спазват всички мерки, които се вземаха по време на епидемията – ограничаване на контактите, миене на ръцете и ако няма маски – шалове“.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!