29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:17, 16 февруари 20201min

В Радилово кукери гониха злото а девойки гадаеха какво добруване да чака селото

galina stoyanova sredi zime

Пещера- Радилово. Фестивалът „Среди Зима на мегдана 2020” се проведе на площада в Радилово. С топли думи към жителите и гостите на пещерското село се обърна кметът Благой Харизанов. Поздравителен адрес от Йордан Младенов- кмет на Общината прочете Галина Стоянова от местната администрация. „Среди Зима на мегдана 2020” се провежда за втора поредна година.

Фолклорни групи от Радилово и  читалище „Честолюбие 2010“ в Раковски  показаха обичаите „Ладуване“ и “ Карнавале“. Присъстващите имаха възможност да се запознаят с характерни за региона кукерски маски, песни и хора. Посетителите опитаха прославената радиловска създарма и се включиха в състезанието по хамкане на халва. Неудобството от студеното време прогони червеното вино осигурено от VP Brands International. Проявата се осъществява от Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи, фондация „Америка за България“ и платформа „Агора“ по проект.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!