18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков15:18, 9 февруари 20201min

Почитаме паметта на светеца от Байлово – Дядо Добри

dyado dobri

Навършват се две години от кончината на Дядо Добри – един от най-големите частни дарители на български православни храмове. Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп оглави Архиерейска заупокойна света Литургия в родното му село Байлово.

Смирен, скромен, верен на вярата и на църквата, материалното не го блазнеше, духовното му даваше всичко. Затова и дари имотите си на църквата и пак пред храма събираше стотинки с пластмасова чашка в ръка.

През 2009 г. Дядо Добри дарява 35 700 лв. на Патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“ и това е най-голямото дарение от частно лице в над 100-годишната история на храма.

Мнозина наричаха Дядо Добри благодетел или светецът от Байлово, мнозина дойдоха и днес да го почетат – 2 години след кончината му.

Източник : / http://news.bnt.bg/


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!