28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков5:56, 29 януари 20201min

Пещерка записа песни в БНР с група „Фантъна“

Fantuna

Пещера- Дорково. Арамънска група „Фантъна“ /Извор/ в която пее пещерката Кераца Джимова направи студийни аудио записи по повод навършването на 80 години от създаването на Българското национално радио, похвали се гласовитата нашенка. Фолклорната формация е от Дорково. Нейни основатели и музикални ръководители са Елена и Михаил Гушеви. Ръководител на групата е Георги  Гушев. Десет вокалисти издирват, изучават и популяризират автентични армънски песни от региона и страната. Стойностните качества на „Фантъна“ открива Ваня Монева, която работи като музикален продуцент в БНР, и прави записи с певци и инструменталисти залагайки на автентичния фолклор от места със затихващи функции, продуцира и организира концерти, попълва и съхранява фонотеката на радиото. 13- сет песни вече са във фонда на медията и ще звучат във фолклорните програми излъчвани в българския ефир.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!