19 октомври 2021
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Алберт Попов пак е в Топ 20 на Световната купа

Димитър Насков06:20 | 29 януари, 20201min
albert popov

Асът ни в алпийските ски Алберт Попов направи пореден силен старт за Световната купа. В най-посещаваното състезание през сезона – нощният слалом в Шладминг (Австрия) Аби зае 19-о място. Той бе едва 26-и след първия манш. С перфектен втори в който даде пето време от всички 30 Попов се изкачи до 19-ата позиция. За Аби това е четвърти старт през сезона в който той е в топ 20 за Световната купа. Да подкрепят Попов до него и в Шладминг бе и семейството му.

Камен Златков също стартира в слалома. Той остана 47-и в първия манш.

Победата в Шладминг бе за Хенрик Кристоферсен (Норвегия), който бе втори след първия манш. Във финалния Принцът на викингите сбърка в началото, но с отличен финал остана недостижим на върха. Лидерът от първото спускане Маршо Шварц (Австрия) сбърка фатално в началото и после се пусна само заради тези 40 000 дошли да го подкрепят за победата, но вкрайна сметка бе дисквалифициран. Протестираща дама по оскъдно облекло пък мина финала пред италианецът Алекс Винатцер. Заради нея Алекс остана с впечатление, че повежда в класирането. От Лонжин обаче веднага дадоха реалното време на алпиеца, което се оказа, че е трето. Полията веднага влезе и изведе протестиращата жена.

В генералното подреждане за СК в слалома след 8 от 12 старта води Кристоферсен с 841 т. Втори с Алекси Пентюро със 722, а трети е Килде (Норвегия) със 700. За купата на слалом Кристоферсен пак е първи с 552 т, а Даниел Юл (Швейцария) е втори с 495 т. Алберт Попов е 28-и с 67. Следващият слалом е на 8 февруари в Шамони (Франция).

Източник : / https://gong.bg/


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия