04 юни 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Община Ракитово води преговори с нов обществен превозвач
Снимката е илюстративна

Димитър Насков10:14 | 25 януари, 20201min
avtobus

Ракитово. Община Ракитово води преговори с нов превозвач, който да поеме обществения транспорт в трите населени места Ракитово, Костандово и Дорково. Това съобщи кметът на общината Костадин Холянов във връзка с наболелия проблем с автобусните превози там. Кметското ръководство е наследило сключен договор № 26-265/24.08.2015 година за възлагане изпълнение на превоз с автобусен транспорт за автобусни линии от Общинска транспортна схема и автобусни линии от Областна транспортна схема – квота на Община Ракитово за обществен превоз на пътници срещу заплащане с автобусен транспорт по автобусни линии, както следва Ракитово – Костандово – Дорково и Велинград – Ракитово. Съгласно този договор превозът е възложен на ,,Чепино автотранспорт‘‘ ЕООД гр. Велинград. Договорът е за срок от 5 години, считано от датата на подписване, т.е. в сила е до 24 август 2020 година. След като през месец декември миналата година в Община Ракитово постъпват сигнали от граждани за липса на транспорт по линията Ракитово – Костандово – Дорково, както и по линията Велинград – Ракитово, Община Ракитово в качеството си на възложител извърши проверки относно спазването на разписанието на превозите. Констатирано е – неизпълнение на курсове и неспазване на разписанието на превозите, като за проверките са съставени констативни протоколи. Многократно са провеждани разговори с фирмата- превозвач по отношение на това. За да защити интересите на гражданите на трите населени места и възможността им да пътуват с автобуси до Велинград и обратно, както и между трите селища, с писмо с изх. номер 26-29/17.01.2020 г. Община Ракитово в лицето на кмета Костадин Холянов отправи едноседмично предизвестие за предсрочно прекратяване на договора. Писмото е връчено на превозвача на 17.01.2020 г., като срока на предизвестието изтича на 24.01.2020 г. Община Ракитово е в преговори с нов превозвач, коментира кметът на общината Костадин Холянов.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!