28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:05, 9 октомври 20201min

Христо Иванов Ангелов – физическо възпитание във висок дух

hristo angelov_1

Пещера. В новото издание на играта , наречено „Педагогика“ се отдава почит на пещерските учители в качеството им на будители за просвещение. Днес https://e-peshtera.com представя личността на пореден пещерски будител и общественик :

Възпитанието има три главни части: физическо възпитание; нравствено, имащо за предмет образоването на сърцето, и разумно възпитание, занимаващо се в просвещение и обучение на ума.

Николай Новиков

Христо Иванов Ангелов е роден през 1936г. в Пещера. През 1967г. завършва Висшия институт по физкултура „Г. Димитров“ в София със специалност баскетбол. През 1962г. започва работа като преподавател по физическа култура в Селскостопанския техникум „Атанас Ченгелев“ в Пещера, където работи до своето пенсиониране през 1994г. Участва с учениците си в три републикански спартакиади – селско упражнение през 1969г., 1974 и 1979г.

 

Педагогически персонал на Техникума

През 1981г. Христо Ангелов създава упражнение в чест на националния празник на Нигерия. Под негово ръководство преминава подготовката на републиканския рекордьор Павел Павлов. Като ръководител на отбора по гимнастика на момчетата става републикански шампион за средношколци през 1988г.

 

 

 

Христо Ангелов

 

 

От 1989 до 1994г. е ръководител на синдиката на българските учители. Учителят посвещава целия си живот на училището. Заради изключителните си методи на възпитание и получава безусловната любов и уважение на цели поколения свои възпитаници.

Христо Ангелов напуска този свят на 27 февруари 2019 година.  
Източник : / https://e-peshtera.com

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!