събота , 24 юли 2021
Най - четени новини
100 г. след премиерата на “Хлапето” ще гледаме Чаплин в 4k по кината

100 г. след премиерата на “Хлапето” ще гледаме Чаплин в 4k по кината

Сто години след като Чарли Чаплин режисира и участва в първия си пълнометражен филм “Хлапето”, някои от най-известните филми на комика, прочул с в епохата на нямото кино, се реставрират, за да бъдат пуснати в кината по целия свят.

Френската филмова компания mk2 и международният дистрибутор Piece of Magic съобщиха, че са се обединили, за да отбележат стогодишнината. Реставрирането в резолюция 2k и 4k включва класически заглавия като “Треска за злато”, “Светлините на града”, “Циркът”, “Модерни времена” и “Великият диктатор”.

mk2 ще издаде 4K версия на “Хлапето” във Франция през есента, докато Piece of Magic ще работи със своята мрежа от разпространители, за да пусне филма и в други в около 50 страни, както и да си сътрудничи с партньорите за разпространение на mk2.

“През 1921 г.” Хлапето “затвърди звездните и необикновени умения на Чаплин в киноизкуството”, заяви главният изпълнителен директор на mk2 Натанаел Камиц.

“Подходящо е именно тази година в партньорство с Piece of Magic да върнем Чаплин в кината по целия свят и да продължим да съхраняваме наследството му, като се радваме на емоциите, които са живи и днес.”

Двете компании заявиха, че ще има нови плакати и откъси от филмите, “предназначени за съвременна публика”, за да отбележат годишнината.

Световната премиера на “Хлапето” е на 21 януари 1921 г. в “Карнеги хол” в Ню Йорк. Събитието е било с предварително записване като част от благотворителна кампания за децата. Шедьовърът е първият пълнометражен филм на Чаплин като режисьор. Това е и най-амбициозният му проект до днес.

 

 

Източник : / https://www.dnevnik.bg