25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков19:24, 9 април 20201min

Църквите в Пещера остават отворени за Великден

sreshta curkva

Пещера. Църквите на територията на Пещера, Радилово и К. Димитриево няма да бъдат затворени, въпреки опасността от заразяване с  COVID-19. Това стана ясно след среща на Йордан Младенов с местните свещеници. Те увериха градоначалника, че ще вземат всички необходими мерки за избягване на струпвания на миряни по време на богослуженията в предстоящите празници. Храмовете се дезинфекцират с препарати, иконите се почистват през определен период от време. Младенов от своя страна предложи на духовниците да предостави дезинфектанти и лични предпазни средства. Ще има засилено полицейско присъствие  в нощните бдения за да бъде гарантирана безопасността на богомолците. Празничните богослужения ще бъдат отслужени по обичайния начин и ще дават причастия. На Цветница няма да се раздава върба, за да няма струпвания на хора, а на Разпети петък няма да се минава под масата, а под плащеница, държана високо от четирима души.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!