20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:44, 8 февруари 20201min

Църквата почита днес св. влкм. Теодор Стратилат и св. пророк Захария Сърповидец

sveshti

Църквата почита днес св. великомъченик Теодор Стратилат и св. пророк Захария Сърповидец. Датата на мъченическата смърт на св. великомъченик Теодор Стратилат е 8 февруари, а на осми юни се празнува пренасянето на честните му мощи от град Хераклея в неговия роден град Евхаита.

Св. пророк Захария Сърповидец, наречен тъй, защото имал видение: сърп да се спуща от небето над нечестивците. От Левиевото коляно, живял през VI век преди Христа. Той е единадесети от тъй наречените „малки пророци“. Пророкувал за тържественото влизане на Христа в Иерусалим, за предателството на Юда (Зах. 11:12) и разпръсването на апостолите при разпятието на Голгота. Починал по време на персийския цар Дарий около 520 г. преди Христа. Имен ден могат да празнуват Захарий, Захари, Захарина, Хари, Захаринка, Зарко, Зара, Зарин и Зарина.

Името се чества още на 24 Март и 5 септември.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!